Magnesium bij menstruatie en pms

Menstruatie en PMS

Veel vrouwen hebben last van onderbuikpijnen tijdens hun menstruatie. Die onderbuikpijnen komen vanuit de baarmoederspieren die samentrekken om de oude slijmhuid af te stoten. Naast onderbuikpijnen kunnen vrouwen last hebben van andere vervelende klachten.

Het premenstrueel syndroom (PMS) is een groep klachten die voor de menstruatie optreden. Enkele symptomen van PMS zijn hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. De hormoonverschuivingen voorafgaand de menstruatie is hier de oorzaak van. Magnesium zorgt ervoor dat zenuwen tot rust komen en kan de symptomen verminderen. Magnesium is tevens ook een bestandsdeel van het gelukshormoon serotonine en kan er voor zorgen dat men zich minder depressief of agressief voelt.

Gebruik en tips

Bij menstruatie kan magnesium op de pijnlijke plekken worden ingewreven en minimaal 20 minuten laten intrekken. Na een korte tijd zal de pijn verminderen.

Vanuit de natuurgeneeskunde kan een voetenbad helpen tegen menstruatieklachten. Het voetbad in combinatie met magnesium ontspant de spieren, versterkt het immuunsysteem, verhoogt het welzijn en verzacht menstruatieklachten.

Voor PMS is een magnesium (voet)bad aan te raden. Het bad zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook voor een beter humeur en een betere nachtrust. Daarnaast kan door middel van magnesium olie op de borst zorgen voor minder borstspanningen. De olie kan rechtstreeks op de borst ingewreven worden en vervolgens 15 minuten laten intrekken.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

Permsal magnesium Magnesium olie, helpt in de strijd tegen Corona

Magnesium olie

Voor totale ontspanning van de spieren of plaatselijke behandeling. Magnesium olie dankt zijn naam aan de olieachtige structuur, ondanks dat het niet echt een olie is. Het is een verzadigde zoutoplossing in de meest geconcentreerde vorm mogelijk. Elke spray of druppel bevat ongeveer 10 milligram pure magnesium chloride. De olie is volledig puur, zonder toevoegingen. Rechtstreeks uit de Nederlandse bron.

€ 12,45

Bestelnu
Permsal magnesium Magnesium kristallen, helpt in de stijd tegen Corona

Magnesium kristallen

Magnesium kristallen worden gebruik in combinatie met warm water in bijvoorbeeld een voet- of ligbad. Dit is de mildste manier om magnesium via de huid op te nemen en heeft dezelfde snelle werking en effectieve kracht als de magnesium olie. De magnesium vlokken bestaan uit een vaste vorm van magnesium en bestaat enkel uit magnesium chloride en gebonden water. Een puur en natuurlijk product. Permsal magnesium kristallen bevatten de hoogst mogelijke concentratie magnesium, waarmee kwaliteit wordt gegarandeerd.

€ 10,45

Bestelnu