Magnesium citraat poeder

Magnesium citraat poeder

Magnesium citraat poeder waarom

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 6 mensen in westerse landen een magnesiumtekort heeft. Magnesium citraat poeder speelt een sleutelrol bij veel lichaamsprocessen. Het is belangrijk voor een goede gezondheid.

Magnesium komt voor in verschillende voeding. Desondanks kan een aanvullend supplement soms nuttig zijn  welk magnesium supplement u het beste kunt kiezen én wat magnesium precies doet.

Wat is magnesium citraat poeder

Magnesium citraat poeder is een mineraal dat betrokken is bij meer dan 600 lichaamsprocessen. Bovendien is het te vinden in bijna alle cellen. Het lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. Ze komen in kleine hoeveelheden voor in onze voeding en zijn belangrijk voor een gezond lichaam.

Magnesium in voeding

Magnesium zit onder andere in noten, cacao, groene bladgroenten en zuivel. Toch kan aanvulling met een magnesium supplement soms nuttig zijn. Onderzoek wijst namelijk uit dat onze voeding steeds minder magnesium bevat.

Neem bijvoorbeeld spinazie: In zeventien jaar tijd is het magnesiumgehalte met 76% afgenomen. 100 gram spinazie bevat gemiddeld nog maar 15 milligram magnesium in plaats van 62 milligram.

Wat doet magnesium?

Magnesium is bij ongelooflijk veel lichaamsprocessen betrokken. Men noemt het niet voor niets ‘de vonk van het leven’. Hieronder een kleine greep uit de vele functies.

Magnesium heeft het een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Het menselijk brein verwerkt zo’n 10 miljoen prikkels per seconde. Magnesium speelt een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen.

Wat veel mensen niet weten is dat al onze cellen eiwitten bevatten, denk aan de cellen in spieren, organen, het zenuwstelsel, de botten en het bloed. Magnesium speelt een rol bij de opbouw van deze eiwitten.

Bovendien is magnesium goed voor:

 • Het geheugen
 • Het concentratievermogen
 • De leerprestaties
 • Het skelet
 • Uw gemoedstoestand
 • Het celdelingsproces
 • Het energieniveau in het lichaam
 • De werking van de spieren

Andere bijzondere functies van magnesium zijn dat het: 

 • Kan worden ingezet om vermoeidheid te verminderen en bij futloosheid.
 • Een gunstige invloed heeft op een normaal energieleverend metabolisme, ook wel de stofwisseling genoemd.
 • Helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam, oftewel de elektrolytenbalans.

Magnesium citraat poeder

Als je magnesiumopname via de huid wilt combineren met orale inname is onze magnesium citraat poeder ideaal. In tegenstelling tot veel verkochte magnesiumtabletten bevat magnesium citraat poeder geen vulmiddelen of andere toevoegingen. Het is de meest zuivere vorm magnesium voor orale inname.

Magnesium citraat poeder toepassing en dosering:

Voeg 1 x per dag een halve theelepel (2 gram) toe aan een glas (200 milliliter) water of vruchtensap. Voor het inlopen van een magnesium tekort is het aanbevolen om naast het gebruik van magnesium citraat poeder de magnesium (sport)olie of gel te gebruiken. Let op: overschrijd de aanbevolen hoeveelheid niet.

Ben je niet geintereseerd in magnesium citraat poeder maar wel in andere magnesium supplementen? Bekijk ons assortiment hieronder:

Magnesium olie

Magnesium kristallen

Magnesium sportolie