magnesium gel

Magnesium gel

Magnesium gel is op vele manieren toepasbaar en voelt aangenaam aan. Het smeert gemakkelijk uit, waardoor het uitermate is geschikt voor massages.

Magnesium gel wordt tevens ingezet als gel pakking. Masseer de gel in op een specifieke te behandelen plaats of indien gewenst het gehele lichaam. Vervolgens bedek je dit met folie of een infrarooddeken waarna warmte zal zorgen voor een betere doorbloeding. Je zult ervaren dat de spieren spoedig zullen ontspanning tijdens een diepe opname van het magnesium mineraal.

Altijd alvorens de gel aan te brengen de huid grondig reinigen voor een optimale opname van de werkzame stoffen.

De inhoud van deze verpakking bevat aqua, 30% magnesium chloride, hydroxypropyl starch phosphate.

Wat is magnesium gel

 Magnesium gel met name geschikt voor wie de (sport)olie variant uit onze productreeks onaangenaam ervaart is de gel een fantastisch alternatief. Ondanks dat de substantie dikker is dan olie smeert deze toch gemakkelijk uit op de huid en geeft het een warm aangenaam gevoel na het aanbrengen. Voed uw lichaam met magnesium door gebruik middels bijvoorbeeld massages, pakking of door het zelf aan te brengen tijdens of direct na het sporten.

  • Opperste ontspanning en voor spieren, brein en zenuwstelsel
  • Effectief voor fysieke en mentale klachten: spierspanning en krampen
  • Goed tegen stress, burn-out
  • Een geweldige oplossing bij slaapstoornissen
  • Effectief bij huid problemen (eczeem en psoriasis)
  • Eerlijk product bij zwangerschap kwaaltjes
  • Ondersteuning bij reumatische klachten

Magnesium gel pakking

Magnesium gel kan goed gebruikt worden voor een gel pakking. Hierbij masseer je de gel in op het gehele lichaam of op een gewenste plaats. Daarna bedek je deze plaats met plastic folie en omwikkel je deze met een infrarooddeken of warmtelamp. De weldadige warmte zorgt voor een goede doorbloeding van de huid, ontspanning van de spieren en een extra goede en diepe opname van het magnesium mineraal.

Reinig voor het aanbrengen van de gel de huid, zodat de werkzame stoffen extra goed worden opgenomen. De magnesium zal samen met de diepwerkende infrarood warmte een ontspannende werking hebben op lichaam en geest.

 Magnesium gel massage

Een massage met magnesium gel bevordert de opname van het mineraal. Breng de gel ruim aan en masseer tot de gel is opgenomen (10 à 15 min.), eventueel extra aanbrengen indien gewenst. Na de behandeling het lichaam afnemen met een vochtige doek.

Bij toepassing op grote delen van het lichaam kan een warm tintelend gevoel optreden. Dit komt door de verwijding van de bloedvaten. Het kan geen kwaad. Pas wel op voor open wondjes, dit geeft een onaangenaam bijtend gevoel.

Warmte en magnesium gaan heel goed samen. Door de warmte openen de poriën in de huid, waardoor de magnesium beter wordt opgenomen. Daarom is de combinatie van magnesium en een sauna of infraroodcabine zo effectief. Om magnesium te gebruiken in de sauna of infraroodcabine breng je magnesium gel aan op het gehele lichaam of gewenste plaatsen.

Was na het aanbrengen je handen om te voorkomen dat de gel in de ogen terecht komt. Ontspan hierna minimaal 15 minuten in de sauna of infraroodcabine. Hierna is het belangrijk niet direct te douchen, maar minimaal 30 minuten te rusten voor een optimale doorbloeding en opname van de magnesium.

Tip: Breng op open wonden of beschadigde huid eerst wat vaseline aan. Hierdoor voorkom je dat met zweten de magnesium in de wondjes terecht komt, wat een bijtend gevoel kan veroorzaken.

Magnesium gel alternatieven

 

Ben je genoeg geïnformeerd over magnesium gel

Hieronder plaats ik een lijst met andere magnesium producten: