Vitamine D3

Geschikt voor:

Op het etiket staat daarom de wettelijk verplichte vermelding: ‘dit product bevat hoeveelheden vitamine D die uitsluitend geschikt zijn voor kinderen van 1 tot en met 6 jaar, zwangeren, zogenden en personen van 60 jaar en ouder.’ Voor de genoemde kwetsbare groepen ligt de ADH voor vitamine D namelijk hoger dan voor gewone volwassenen. Vandaar dat de wetgever vindt dat dergelijke doseringen alleen voor deze kwetsbare groepen geschikt zijn. Dit product is echter ook geschikt voor mensen die niet tot deze groepen behoren.

Het Voedingscentrum adviseert alle kinderen beneden de leeftijd van 5 jaar om een vitamine-D-supplement te nemen. Dit advies geldt ook voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 60 jaar. De Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra vitamine D te gebruiken ter versterking van de botten.

Gebruik:

Dagelijks 1 vitamine D3 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Bij slikproblemen mag capsule geopend worden.

Samenstelling:

Bevat per softgelatinecapsule:

Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 mcg (1000 IE)

Hulpstoffen: gelatine, soja, glycerine.

Gegarandeerd vrij van: Maïs, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

De vitamine D is van natuurlijke oorsprong.